Foto: Ida Carlsson

Fredag 15 Nov 2013 14:29

LF jagar revansch mot Jämtland

Jämtland Basket skrällde i premiären av Basketligan herr och tog en tung seger borta mot LF Basket. I kväll sänder Viasatsport.se revanschmötet i Östersund.

Det är knappt 60 mil mellan Östersund och Luleå, men det är ändå ett Norrlandsderby det handlar om. Ett derby där både prestige och viktiga poäng står på spel.

Jämtland fick en flygande start på säsongen under nye coachen Pontus Frivold med den tunga bortasegern mot LF Basket. Det följdes dock av fyra raka förluster, innan Jämtland fick ordning på det igen och nu har vunnit tre av de fyra senaste. Segern mot Sundsvall var kanske den känslomässigt skönaste, men även segrarna i tajta matcher mot ecoÖrebro och Nässjö var viktiga.

Jämtland är just nu sjua i tabellen, en vinst före LF som är åtta. Och på hemmaplan i Östersund har Jämtland vunnit tre av fem matcher, medan LF vunnit en av fem borta.
– Nu vänder serien och vi hoppas kunna fortsätta vara bra här i Tegeltemplet och förbättra spelet på bortais, säger hemmalagets tränare Pontus Frivold i ett pressmeddelande.

Tung start
LF har efter en tung start möjligen lite luft under vingarna då man vunnit två matcher i rad. Först mot Solna Vikings och sedan efter förlängning mot Eco Örebro. Mot Örebro presenterade sig nyförvärvet Keith McLeod med 35 poäng, sex returer och fyra assist inklusive skottet som tog matchen till förlängning.
– Det är framför allt Eric Mosley som man måste se upp allra mest med. Han skjuter många skott, han gör mycket poäng och skjuter i oväntade lägen. Man kan inte slappna av en enda sekund på honom, säger LF-tränaren Fredrik Joulamo till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:
– Precis som Örebro (som LF Basket mötte senast) har Jämtland några som är väldigt uttalde målgörare med tydligt grönt ljus i anfall. Sådana spelare blir alltid farliga. Det är ett bra lag som Jämtland har.

Fredagskvällen bjuder också på två andra matcher, Eco Örebro tar emot hittills obesegrade Borås Basket, och så blir det en repris på vårens SM-final då Södertälje Kings möter Sundsvall Dragons. På söndag kompletteras den tionde omgången då Norrköping Dolphins tar emot Nässjö Basket.

Klicka här för att komma till webbsändningen!(Detta är till stor del ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet)

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam